Ποινή κάθειρξης οκτώ χρόνων επιβλήθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον γνωστό ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη που καταδικάστηκε ομόφωνα για δύο απόπειρες βιασμών εις βάρος νεαρών ηθοποιών, ενώ επίσης ομόφωνα αθωώθηκε από τις κατηγορίες για δύο βιασμούς τους οποίους είχε καταγγείλει εις βάρος του νεαρή συνάδελφός του. Μετά την καταδίκη του το δικαστήριο έκρινε ότι δεν πρέπει ο Πέτρος Φιλιππίδης να πάει φυλακή, καθώς αποφάσισε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του έως ότου δικαστεί η έφεσή του. Λίγο νωρίτερα η εισαγγελέας της δίκης Στέλλα Στόγια πρότεινε προς το δικαστήριο την επιβολή ποινής οκτώ ετών και για τις δύο πράξεις (απόπειρες βιασμών).
Η εισαγγελική λειτουργός κινήθηκε στην πρότασή της στα όρια ποινικής μεταχείρισης που θέτει ο νόμος, προτείνοντας και αυτή την αθώωσή του για την κατηγορία των δύο βιασμών. Οι εισαγγελικές προτάσεις της κ. Στόγια σε όλες τις παραμέτρους της απόφασης έγιναν δεκτές με ομόφωνες αποφάσεις δικαστών και ενόρκων.
Η δίκη με κατηγορούμενο τον Πέτρο Φιλιππίδη ξεκίνησε περίπου πριν από ένα χρόνο, όταν οριστικοποιήθηκε δικαστικά η παραπομπή του στο εδώλιο για δύο βιασμούς και δύο απόπειρες βιασμών. Οι καταγγελίες εις βάρος του έγιναν από τρεις ηθοποιούς, οι οποίες εξετάστηκαν και στη δίκη, δύο κεκλεισμένων των θυρών και μία κανονικά, ενώ καταγγελίες υπήρξαν και από άλλες ηθοποιούς, οι οποίες όμως δεν απασχόλησαν τη δίκη, καθώς ήταν προγενέστερες και είχαν παραγραφεί. Τα αιτήματα για χωρίς δημοσιότητα εξέταση των νεαρών ηθοποιών που έκαναν τις καταγγελίες εις βάρος του Φιλιππίδη υποβλήθηκαν από τις ίδιες και έγιναν δεκτά από το δικαστήριο.
Η εισαγγελέας του δικαστηρίου Στέλλα Στόγια κατά την αγόρευσή της στη δίκη είχε προτείνει την αθώωση του δικαζόμενου ηθοποιού για τους δύο βιασμούς και την καταδίκη του μόνο για τις απόπειρες βιασμών, υποστηρίζοντας ότι η πρώτη από τις ηθοποιούς που έκανε εις βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη τη σχετική καταγγελία για δύο βιασμούς δεν μπόρεσε να πείσει εξεταζόμενη στο δικαστήριο για την αλήθεια των όσων εξιστόρησε, και επιπλέον ότι αρχικά κατήγγειλε τη μία περίπτωση βιασμού στις δικαστικές αρχές και μετά από μήνες, όταν η ανάκριση είχε προχωρήσει, κατήγγειλε τη δεύτερη. Το γεγονός αυτό κλόνισε, κατά την εισαγγελέα, ακόμα περισσότερο την αξιοπιστία της.
Η εισαγγελική πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή από τους δικαστές και τους ενόρκους, καθώς τα Μεικτά Ορκωτά Δικαστήρια που δικάζουν ιδιαίτερης απαξίας αδικήματα, όπως ο βιασμός, συγκροτούνται κατά πλειοψηφία από ενόρκους, δηλαδή πολίτες που κληρώνονται από τους εκλογικούς καταλόγους, και κατά μειοψηφία από δικαστές (τέσσερις ένορκοι, τρεις δικαστές).
Η αθώωση του Πέτρου Φιλιππίδη για τους δύο βιασμούς –βιασμούς κατά την έννοια του νόμου, δηλαδή βίαιες σεξουαλικές παρενοχλήσεις και όχι ολοκληρωμένες σεξουαλικές πράξεις– που είχε καταγγείλει νεαρή ηθοποιός και η καταδίκη του μόνο για δύο απόπειρες, που αφορούσαν καταγγελίες άλλων δύο νεαρών ηθοποιών, οδήγησαν το δικαστήριο σε επιβολή ελαττωμένης ποινής για τον κατηγορούμενο. Το αίτημα που υποβλήθηκε από τους συνηγόρους του για αναγνώριση ελαφρυντικών στον Πέτρο Φιλιππίδη (σύννομος βίος και καλή συμπεριφορά μετά την πράξη) δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο, καθώς απορρίφθηκε ομόφωνα, ενώ απορριπτική ήταν και η εισαγγελέας, η οποία υποστήριξε με επιχειρήματα ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει πείσει πως έχει αλλάξει σελίδα στη ζωή του. Αλλωστε, όπως τόνισε η εισαγγελέας, η παραβατικότητά του «δεν ήταν παραφωνία ή έκπληξη», συνυπολογίζοντας τις πολλές καταγγελίες που έγιναν εις βάρος του και τα περιστατικά βίας εκ μέρους του που είχαν σημειωθεί σε βάθος χρόνου.